Civilni
Program

Krav Maga
Civilni Program

Civilna Krav Maga je, kao što i sama riječ kaže, namijenjena civilima, odnosno svima koji žele naučiti primjenjive tehnike samoobrane koje će im pomoći da zaštite sebe ili svoje voljene.

Redovitim treninzima Krav Mage mogu pristupiti sve psihofizički zdrave osobe koje nisu krivično osuđivane i protiv kojih se ne vodi krivični postupak.

Trening obuhvaća tehničke, mentalne, taktičke i fizičke elemente, koriste se moderne i sofisticirane metode obuke kako bi se omogućio brz, efikasan i sveobuhvatan proces učenja.

Brzo i Efikasno

Većina je tehnika brza i efikasna i neiskusnom promatraču u prvom trenutku neće biti jasno što se točno dogodilo. Također joj nedostaje klasična koreografija, nazočna u većini drugih borilačkih sportova, nema kimona ili uniformi, a znanje se ocjenjuje stupnjevima, umjesto pojasevima ili titulama.

Krav Maga
za odrasle pokriva sljedeće teme.

mjere opreza, prevencije, izbjegavanja i odstupanja od neželjenih situacija

tehnike bacanja u svim mogućim uvjetima, pravcima i uglovima za izvedbu napada / obrane

napade i kontranapade s različitih distanca, dometa, uglova i pravaca iz svih mogućih položaja

upraba svih dostupnih uobičajenih predmeta i objekata iz okoline u obrambene svrhe

obrane i oslobađanja sukladno napadima (rukama, nogama, s oružjem ili bez njega…)

simulacije mogućih prijetnji i napada (nožem, oštrim / tupim predmetima, palicama) od kojih se podučavaju moguće obrane

vježbe u paru (sa svojim partnerom), a ponekad vježbe s više napadača (dvojicom, trojicom ili više njih)

trening u zatvorenom / otvorenom prostoru, hodniku, na stubištu, u automobilu itd.

fizičku i mentalnu kontrolu

prepoznavanje više mogućnosti (bijeg, sukob, razoružavanje)

specijalni pristup, taktika, tehnike, teme, drilovi i metode za različite sektore: civile, pripadnike policijskih snaga, zatvorsko osoblje i stražare, vojsku, osoblje osiguranja, osoblje za blisku zaštitu, obavještajne agente, antiterorističke jedinice, specijalne jedinice itd.

Trening u miješanim skupinama karakterizira

širok spektar Krav Maga tehnika

polaznici različite dobi, spola i snage

elementi snage i kondicije

,,stres” vježbe

slow fight (lagani sparinzi)

hrvanja

Miješane grupe nude mogućnost da se polaznici susretnu s većim brojem različitih ljudi (partnera u treningu), bez obzira na visinu ili težinu, iskustvo u borilačkim sportovima / vještinama, fizičku snagu, spol, dob i sl. Veći broj varijabli pospješuje iskustvo. Iz tog razloga miješane grupe donose prednosti za učenje i stjecanje iskustva koje će biti najsličnije stvarnim opasnostima te je ključno za postizanje prednosti u situacijama koje iziskuju potrebu za samoobranom, a ono uključuje korištenje tehnika, poznavanje principa samoobrane, razvijen borbeni duh i sposobnost odlučivanja u stresnim uvjetima.

Žene mogu trenirati Krav Maga u grupama s muškarcima, ali imaju izbor trenirati u grupama koje se posvećuju posebno radu sa ženama. Omogućeno je treniranje s ostalim ženama koje slično razmišljaju:

žele biti fit, snažnije, većeg samopouzdanja

vježbom jačaju tijelo, uče pravilne udarce i usavršavaju svoju fleksibilnost.

Obrana svojih voljenih bitan je dio treninga Krav Maga koji pomažu u jačanju samopouzdanja u prijateljskoj atmosferi.

Zašto treninzi za žene?

Žene su grupa koja može imati najviše koristi od treninga Krav Mage jer je sustav razrađen tako da bi i oni koji su manji i slabiji mogli imati šansu protiv moćnijeg napadača. Krav Maga treninzi su usmjereni na sve realistične tehnike i taktike samoobrane. Žene se uče prepoznavanju signala opasnosti te izbjegavanju i obrani od najčešćih napada. Glavni su dijelovi su obrana od jednog ili više naoružanih i nenaoružanih napadača te obrana od pokušaja silovanja i otmice. Podučava se obrana od najčešćih udaraca, davljenja, hvatanja i obaranja na zemlju. Treninzi obuhvaćaju područja od učestalih situacija gdje rukovanje prijeđe u nasilno potezanje i udarce do, manje čestih, talačkih situacija. Osim samoobrane koju možete primjeniti konkretno na sebe, uče se i tehnike štićenja druge osobe, odnosno bližnjih. Uz naučene Krav Maga tehnike, bit ćete spremni po potrebi obraniti i svoje prijateljice, prijatelje ili obitelj.

Ostali Programi

Odaberite jedan od programa navedenih u nastavku.

CIVILNI
PROGRAM

DETALJNIJE

KIDS & TEENS
PROGRAM

DETALJNIJE

Security
Program

DETALJNIJE

Policijski
Program

DETALJNIJE

Vojni
Program

DETALJNIJE

Tečaj Rukovanja
Oružjem

DETALJNIJE

Glavni cilj Treninga

Instruktori Krav Maga u profesionalnoj i sigurnoj atmosferi uče svoje polaznike tehnikama i taktikama samoobrane. Glavni je cilj da treninzi Krav Maga pomognu svojim polaznicima da postignu željene ciljeve, bilo da je to snaći se u stresnim i problematičnim situacijama, smršavjeti ili ojačati.

Krav Maga
Obuka vatrenim oružjem

Imati pištolj velika je odgovornost i svatko tko ga ima iz bilo kojeg razloga dužan je obučiti se za njegovo sigurno korištenje.

Kultura sigurnog rukovanja oružjem nije nešto s čime smo rođeni, a nažalost nije dovoljno ni proći liječnički pregled i provjeru policije te nabaviti pištolj, ili ga dobiti od poslodavca. Krav Maga Hercegovina vam nudi obuke kratkim vatrenim oružjem BASIC i DYNAMIC u suradnji sa Streljačkim klubom Alfa iz Širokog Brijega.

Basic
Program

Program BASIC namijenjen je onima koji treniraju Krav Magu u okviru kluba Krav Maga Hercegovina i pruža mogućnost polaznicima da kroz teorijski i praktični rad s instruktorom svladaju bitne elemente kada je osobna sigurnost u pitanju!

Za sudjelovanje u programu DYNAMIC potrebno je proći kroz BASIC obuku.

Izdvojeno s treninga

Imate pitanje?
Pošaljite upit.

Popunite formular i pošaljite nam upit, a mi ćemo Vam odgovoriti u što kraćem mogućem roku.

Nisam osuđivan/a i protiv mene se ne vodi kazneni postupak. Psihički i fizički sam sposoban/na za obavljanje treninga i nemam namjeru iskazivati nasilničko ponašanje.

12 + 7 =

Krav Maga Hercegovina na društvenim mrežama.

Svakodnevno, na društvenim mrežama, objavljujemo naše aktivnosti i novosti iz Krav Maga svijeta.

Pogledajte video uratke na našem YouTube kanalu.

Pretplatite se na Newsletter

Primajte besplatno na e-mail najave događaja, treninga, novosti iz ponude, akcije i posebne pogodnosti.