Krav Maga Kids & Teens

Treninzi za djecu i tinejdžere provode se prema programu Kids & Teens organizacije Krav Maga Global. Prilagođeni su za djecu od 5 do 15 godina, a provode se u manjim grupama do 15 djece.

Uz stručno vodstvo Krav Maga instruktora djeca uče kako prepoznati moguće opasne ili konfliktne situacije, koji je najbolji način da ih spriječe, izbjegnu i riješe te ako je potrebno, kako se zaštititi u slučaju fizičkog kontakta. Također grade i jačaju samopouzdanje i kondicijsku spremu te razvijaju motoričke i funkcionalne sposobnosti

Djeca kroz igru i trening

>> savladavaju tehnike samoobrane za slučaj konfliktnih ili opasnih situacija
>> savladavaju tehnike samoobrane za slučaj konfliktnih ili opasnih situacija
>> stječu samopouzdanje
>> razvijaju motoričke i funkcionalne sposobnosti» usvajaju zdrave životne navike

Treninzi za djecu podijeljeni su u dva programa prema dobi djeteta:
>> Krav Maga Kids za klince uzrasta 5- 10 godina i
>> Krav Maga Teens za tinejdžere 11 – 15 godina.

Zašto treninzi za djecu i teenager-e?

Treninzi samoobrane pogoduju pravilnom tjelesnom razvoju djeteta, pomažu pri regulaciji tjelesnih masnoća, jačaju kosti i mišiće, umanjuju rizik pojave dijabetesa ili prekomjerene težine kod djece. Ona djeca koja su tjelesno aktivna imaju manje problema s nesanicom i bolje se nose sa svakodnevnim tjelesnim i emocionalnim izazovima. Tipičan trening samoobrane za djecu omogućuje razvoj u sveukupnom pogledu života – bilo da se radi o razvoju i vježbanju koncentracije za učenje u školi, disciplini, motoričkom razvoju i kondicijskoj spremi primjerenoj za njihovu dob ili o stjecanju navika pomaganja bližnjima, poštivanje starijih i razvijanju svijesti o važnosti pravovremene reakcije i samopouzdanja.

Dijete će naučiti zaštitit i obraniti sebe i druge od napada, razvit će izdržljivost, snagu i fleksibilnost u vrlo kratkom vremenu, a pritom će se i zabaviti uz raznovrsne igre i odličnu ekipu.

Zajednička odlika treninga za djecu i tinejdžere je specifičan pristup razvoju djeteta primjeren dobi, spolu i različitim mogućnostima djece. Uz stručno vodstvo licenciranih instruktora djeca uče tehnike samoobrane kroz razne realne te moguće scenarije kroz rekonstrukciju mogućih scenarija i opasnosti kao što su konfliktne situacije i napadi u školi ili na ulici, od vršnjaka ili puno jačih napadača.

Treninzi razvijaju svijest o važnosti pravovremene reakcije i samopouzdanja da se bez straha obrane i zatraže pomoć.

Kids Krav Maga (od 5 do 10 godina starosti)

Specifičnost Kids programa je učenje tehnika kroz igru i zabavu. Cilj treninga je, prije svega:Specifičnost Kids programa je učenje tehnika kroz igru i zabavu. Cilj treninga je, prije svega:
>> izgraditi osjećaj za timski rad
>> jačati zdrave životne navike
>> poboljšati samopouzdanje u ključnim godinama za razvoj djece
>> kroz igru i bez opterećenja naučiti tehnike samoobrane

Djeca se uče nositi s konfliktnim situacijama već od vrtića pa do nižih razreda osnovne škole. Treninzi uključuju osobito važne tehnike rane socijalizacije kako bi i ususret školi i novom okružju samopouzdano krenuli kroz život.